facebook

Аваков подав заяву про відставку (документ): названий можливий наступник

Міністр подякував команді МВС за роки спільної праці

В Україні поширилися чутки про те, що найближчим часом народні обранці хочуть провести кадрові ротації та відправити у відставку чинного міністра МВС Арсена Авакова.

Інформацію про кадрові перестановки оприлюднили відразу кілька видань. Так, в РБК-Україна повідомили, що “слуги” збираються на закрите засідання фракції, де хочуть розглянути ряд кадрових питань.

Співрозмовник видання повідомив, що методом виключення депутати розуміють, що закритого засідання вимагає саме відставка Авакова.

Втім, на пряме запитання про відставку співрозмовник надав ухильну відповідь, без підтвердження чи спростування інформації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Згодом видання УНН також повідомило з посиланням на власні джерела, що відставку Авакова розглянуть у ВР 15 липня, у четвер.

У  свою чергу видання NV.ua повідомило, що серед потенційних наступників Авакова розглядають дві кандидатури. Це, зокрема, чинний секретар РНБО Олексій Данілов та люстрований офіцер поліції Олександр Єфіменко.

За інформацією видання, саме часті засідання РНБО покликані підвищити впізнаваність Данілова та його політичні рейтинги серед українців.

Також журналісти видання намагались отримати коментар у РНБО та самого Данілова що кадрових ротацій, втім безрезультатно.

На Банковій також розглядають кандидатуру очільника міністра МВС Олександра Єфіменка – чинного директора Центру інфраструктури та технологій МВС. Це відомство робить багатомільйонні закупівлі для поліції.

Втім, Єфіменко знаходиться в списку люстрованих чиновників, оскільки за часів Януковича обіймав посаду заступника начальника УМВС в Херсонській області. У 2017 році через суд він домігся відновлення прав займати керівні посади.

Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ.

Про це повідомляє прес-служба МВС.

“Відповідно до частини першої статті 18 Закону України “Про Кабінет Міністрів України” подав заяву про відставку з посади міністра внутрішніх справ”, – йдеться у заяві.

“Дякую команді МВС за роки спільної праці. Дякую кожному офіцеру, рядовому і службовцю. Маю честь!” – прокоментував Аваков.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Аваков подав заяву про відставку (документ): названий можливий наступник