facebook

“Цю х**ню іменами назвати не можна”: у Черкасах виник скандал через пост освітянки в соцмережі

Керівниця Черкаського палацу молоді публічно та грубо висловила своє обурення незвичними для неї іменами дітей.

Публічні висловлювання виконувачки обов’язків директора палацу молоді в місті Черкаси Олени Петрової з приводу дивних для неї імен, якими називають сучасні батьки своїх дітей, викликав скандал, який вийшов за межі соцмереж. Зрештою чиновниця змушена була видалити свій пост, просити вибачення та давати пояснення керівництву. Про це йдеться 15 липня в сюжеті ТСН.19:30.

“Аврора, Вілена, Даяна, Каталея… цю х**ню іменами назвати не можна”, – так грубо написала на своїй Facebook-сторінці виконувачка обов’язків директора Черкаського палацу молоді. На зауваження в коментарях Олена Петрова перейшла на відверті матюки.

Тепер вона пояснює, що так емоційно висловила свою приватну думку, не маючи на меті образити носіїв рідкісних імен, а лише прагнучи стати на захист питомо українських.

На грубі висловлювання Петрової відреагувала спочатку заступниця мера Черкас, а згодом і керівник освітнього департаменту міста. “Ситуація вкрай неприємна і не припустима, на нашу думку… Цей вчинок не відповідає тій посаді, яку вона займає. Ми будемо виголошувати догану однозначно”, – сказав з цього приводу виконувач обов’язків директора департаменту освіти Черкас Богдан Белов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Уже через півдоби Олени Петрова видалила свій скандальний пост, а натомість опублікувала інший, в якому просить вибачення за таку ситуацію. “Справді, коментар був зроблений нетактовно, неправильно, в грубій формі. Я це розумію, і робити його ні як посадовиці, ні як приватній особі було не припустимо. Тому я перепрошую усіх, кого образила”, – говорить вона.

До речі, самі носії рідкісних імен вважають, що їм поталанило, адже таке незвичайне ім’я робить людину особливою, унікальною. Квітослава Яким’як каже, що її ім’я викликає у людей лише позитивні емоції, хоча, буває, плутають із Святославою.

У Мін’юсті кажуть, що тепер досить часто називають дітей традиційними іменами. Від початку року найпопулярнішими є Софія, Марія, Богдан, Олександр. Але й рідкісних не мало: хлопчиків часто називають Еней, Соломон, Принц та Ізмаїл, а дівчаток – Октавія, Меліса, Мальва та Афіна.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Цю х**ню іменами назвати не можна”: у Черкасах виник скандал через пост освітянки в соцмережі