facebook

Хотіла займатися танцями, а стала фехтувальницею: непроста історія олімпійської чемпіонки Ольги Харлан

Одна з найкращих фехтувальниц світу — Ольга Харлан народилася у Миколаєві. В дитинстві мріяла займатися танцями. Але на початку 1990-х грошей на це у батьків не вистачало.

Бракувало коштів на секцію з танців — і в світі з’явилася одна з кращих фехтувальниць. Ольга Харлан має 8 золотих медалей Європи і шість світових. Окрім спортивних здобутків, вродлива українка може похвалитися ще й рекламними контрактами та модними фотосесіями для світових глянців.

Про спортивні перемоги, хлопця-італійця, економність та найдорожчу річ у гардеробі чемпіонки — триває наш цикл сюжетів присвячених олімпіаді “Золотий фонд”.

Про це йдеться 22 липня у сюжеті ТСН.19:30.

Шестиразова чемпіонка світу, восьмиразова чемпіонка Європи. Олімпійська чемпіонка і призерка. Обличчя всесвітньо відомих брендів. Володарка власної ляльки барбі і зірки на київській алеї зірок

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Одна з найкращих фехтувальниц світу — Ольга Харлан народилася у Миколаєві. В дитинстві мріяла займатися танцями. Але на початку 1990-х грошей на це у батьків не вистачало.

“При зарплаті сто гривень, 75 — коштували танцювальні туфлі на замовлення, щоб пошити. Дуже дорого коштували заняття”, — пригадує мама спортсменки.

Замість танців обрали безкоштовну секцію фехтування. Першим тренером Харлан став її рідний дядько.

Першими її серйозними змаганнями був Чемпіонат світу серед дорослих. Олі тоді було 14. І саме тоді вона отримала свій перший спортивний гонорар.

“Я заробила 4 тисячі гривень і віддала їх мама. Це був 2005 рік”, — пригадує Ольга Харлан.

А вже у 2008-му Україна зустрічала її як олімпійську чемпіонку. Саме Харлан на Олімпіаді в Пекіні у фінальному поєдинку з китайською збірною завдала переможного уколу.

У спортивних колах її називають вовченям, за те, як вона по-звірячому кидається на суперниць. Але в житті дівчина приваблива, мила, постійно всміхається і жартує.

Вона часто з’являється на обкладинках глянців. Є обличчям відомих брендів. Любить гарно вдягтися, ходити на модні вечірки. Але переконує: на одяг багато грошей не витрачає.

Ольга була заміжня. Її колишній чоловік — фехтувальник. Але зараз у неї нове кохання і Оля живе на дві країни: в Україні і в Італії. Там тренується і зустрічається з італійським фехтувальником Луїджі Самелє.

На олімпіаду в Токіо закохані їдуть разом: Харлан у складі української збірної, Луїджі — італійської. Наразі обоє зосереджені на тренуваннях.

У Харлан це будуть треті Олімпійські ігри. Про підготовку, настрій, сподівання і прогнози наразі просить її не запитувати. Боїться наврочити. Що буде після олімпіади, теж не загадує. Батьки натякають, що вже час народжувати дитину. Але про це вона теж буде думати після Токіо. Поки що без спорту, без фехтування своє життя не уявляє і мріє про нові медалі.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Хотіла займатися танцями, а стала фехтувальницею: непроста історія олімпійської чемпіонки Ольги Харлан