facebook

Прострочений паспорт більше не проблема: Польща знайшла вихід зі становища – в Україну не повернуть

Подробиці

У Польщі почали видавати українцям інші документи замість паспортів
Питання про можливу депортацію українців з інших країн та їх мобілізацію турбує безліч наших громадян, які перебувають за кордоном. Але українцям у Польщі поки що побоюватися нема чого – місцева влада вже робить значні кроки для інтеграції наших громадян у польське суспільство, пише телеграм канал Ухилянт Інфо.

Багато українців за кордоном побоювалися моменту, коли закінчиться термін дії їхніх закордонних паспортів, за якими вони можуть пересуватися країною, оформлювати допомогу та підтверджувати свою особистість. Але цю проблему польська влада вже вирішила.

За словами одного з українських підприємців, який перебуває у Польщі, українцям, термін дії паспортів яких уже минув, офіційно почали видавати проїзні документи. При цьому проїзні отримають і військовозобов’язані чоловіки, які ухиляються від контактів із ТЦК.

Крім того, вже з липня українцям надаватимуться пільгові кредити у Польщі. Ці кошти призначатимуться на розвиток бізнесу українських підприємців на території Польщі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також на користь того, що українців не збираються відправляти додому, говорить і новий польський закон, згідно з яким діти переселенців мають обов’язково відвідувати польські школи та отримувати там середню освіту.

За словами підприємця, ці кроки польської влади говорять про те, що вони взяли курс на інтеграцію наших громадян у місцеве суспільство і не збираються відправляти їх додому примусово.

Варто зазначити, що міністр оборони та віце-прем’єр-міністр Польщі Владислав Косиняк-Каміш заявляв про те, що Польща готова співпрацювати з Україною щодо повернення військовозобов’язаних українців додому. За його словами, багато жителів Польші незадоволені тим, що здорові чоловіки ховаються від своїх обов’язків перед батьківщиною.

“Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях та кафе, і чують скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні”, – заявляв Косиняк-Каміш.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Прострочений паспорт більше не проблема: Польща знайшла вихід зі становища – в Україну не повернуть