facebook

Брала хабарі від студентів: радник ректора ВНЗ торгувала дипломами

Брала хабарі від студентів: радник ректора ВНЗ торгувала дипломами

Радниця ректора одного з приватних вищих навчальних закладів у Києві брала хабарі, за які гарантувала одержання дипломів про закінчення ВНЗ без навчання та складання відповідних іспитів.

Працівники правоохоронних служб затримали посадовицю на “гарячому” – під час отримання чергової частини грошей. За даними СБУ, зловмисниця брала кошти від студентів.

За них вона обіцяла відрахованим здобувачам вищої освіти поновити у ВНЗ та сприяти одержанню випускного диплому. Студенти могли заплатити жінці та отримати документ, не виконуючи вимоги навчальної програми.

Вартість такої послуги коштувала від $1,5 тис. СБУ вдалося задокументувати декілька разів, коли посадовиця отримала хабаря.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жінку затримали правоохоронці. Радниці ректора повідомили про підозру за статтею 368-3 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) КК України.

Радник ректора київського ВНЗ торгувала дипломами – що відомо про злочин

Найбільше покарання за цією статтею передбачає ув’язнення на термін до семи років з позбавленням права займатися певною діяльністю до трьох років та конфіскацією майна.

Наразі слідчі розв’язують питання про обрання запобіжного заходу. Розслідування триває, правоохоронці встановлюють інших осіб, які причетні до правопорушення.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Брала хабарі від студентів: радник ректора ВНЗ торгувала дипломами