facebook

СБУ викрила схему продажу немовлят іноземцям за 60 тис. доларів

СБУ викрила схему продажу немовлят іноземцям за 60 тис. доларів

У Харківській області силовики викрили міжрегіональну групу зловмисників на чолі зі столичними репродуктологамі, які “постачали” іноземцям немовлят нібито в рамках програми сурогатного материнства.
“Власна” дитина з повним пакетом підроблених офіційних документів коштувала замовнику 60 тис. доларів, йдеться у повідомленні прес-служби СБУ у Харківській області.
Ділки допомагали іноземцям вступити у фіктивний шлюб з українками. Далі їх медики підтверджували, що дружина нібито безплідна, що вже було підставою для офіційного застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Потім зловмисники знаходили кандидата на сурогатне материнство. Як тільки жінка народжувала дитину, шлюб розривали, і іноземець формально отримував право на вивезення дитини за кордон.

Крім цього, СБУ задокументувала недбалість медпрацівників центру до своїх обов’язків, що призвело до смертей новонароджених.

До складу угруповання входили мешканці Київської та Харківської областей, у тому числі, керівники одного зі столичних центрів репродуктивної медицини.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зараз зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину за ч. 2 ст. 140 (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником) і ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Тривають слідчо-оперативні дії.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

СБУ викрила схему продажу немовлят іноземцям за 60 тис. доларів