facebook

Українця спіймали в Польщі на крадіжці через банкомат грошей з чужих рахунків

Поліція затримала у Вроцлаві 20-річного громадянина України за крадіжку грошей з чужих рахунків через банкомат.


Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт місцевої поліції, шахрайська схема була вже традиційною: зловмисники контактували з користувачами, які виставляли товари на продаж на популярному онлайн-порталі, й удавали, що цікавляться покупкою. Вони надсилали потенційним жертвам лінк на “фішингову” сторінку, яка нагадувала онлайн-портал з розміщеним оголошенням. Головна мета такого шахрайства – отримати дані людини до входу на її акаунт.

Після цього зловмисники використовували викрадену інформацію для того, щоб увійти на банківський рахунок жертв та отримати там коди BLIK. У подальшому з допомогою цих кодів шахраї знімали кошти з чужих рахунків через банкомат.

20-річного українця затримали “на гарячому”, коли він так знімав чужі гроші в одному з банкоматів Вроцлава. У хлопця знайшли 4 тис зл, які він встиг зняти з рахунку однієї з жертв шахрайської схеми. Після затримання йому заборонили виїзд з Польщі до закінчення слідства. Поліція не виключає подальших арештів, адже затриманий громадянин України був лише одним із членів шахрайської групи.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Українця спіймали в Польщі на крадіжці через банкомат грошей з чужих рахунків