facebook

Історія подвійного порятунку: у Львові покинутому малюкові виправили вроджену ваду і знайшли нову сім’ю

Упродовж 4 місяців львівські медики були “сім’єю” для покинутого в пологовому будинку Ромчика, тепер малюка зголосилися усиновити.

Львівські лікарі врятували хлопчика, який народився без стравоходу. Дізнавшись про його діагноз, мати одразу після народження відмовилася від сина. Малюка прооперували і 4 місяці виходжували медики, а нещодавно перевели у дитячий будинок, звідки його уже зголосилася усиновити подружня пара, яка виховує двох дітей.

Про подробиці історії дивовижного порятунку малюка йдеться 13 серпня у сюжеті ТСН.19:30.

За словами завідувачки реанімації новонароджених обласного перинатального центру Вероніки Колдри, свою відмову від дитини 24-річна породілля пояснювала складними житлово-побутовими умовами, стверджуючи, що вже виховує 7 дітей, а проживає у якомусь лісовому масиві. “Вона дзвонила до своєї мами, і та сказала, що не зможе взяти дитину”, – розповідала медик.

Малюка одразу після народження “швидкою” доправили до лікарні ОХМАТДИТ. Він мав важку вроджену ваду – артерію стравоходу. Цього органу у дитини просто не було. Тут новонародженого хлопчика терміново прооперували, бо він не міг ковтати. І через це слина, їжа і шлункові соки потрапляли просто в дихальні шляхи. Гаяти час було не можна.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Суть операції полягає в тому, щоб відновити прохідність стравоходу і дати можливість харчуватися і розвиватися далі”, – пояснив торакальний хірург лікарні ОХМАТДИТ Олег Ленів.

Загалом Ромчику довелося пережити 5 операцій – після першої відбулося ускладнення, яке довелося усувати. Упродовж чотирьох місяців персонал лікарні був малюкові і за маму, і за тата.

Тепер він – під опікою працівників дитячого будинку, але ще три роки дитина повинна постійно проходити обстеження у лікарів.

Директорка дитячого будинку №1 Галина Качановська розповіла, що отримала всі необхідні рекомендації від медиків щодо догляду за їхнім недавнім пацієнтом. “Це насамперед годування дрібними порціями. Почали з семиразового харчування, а далі будемо пристосовуватися”, – зазначила вона.

Невдовзі суд повинен позбавити біологічну маму батьківських прав і тоді Ромчика можуть усиновити. Охочі з’явилися буквально за добу – це подружжя, яке вже виховує двох синів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Історія подвійного порятунку: у Львові покинутому малюкові виправили вроджену ваду і знайшли нову сім’ю