facebook

Перша смерть російського окупанта від хвороби радіаційного опромінення

Російські військові, які окопувалися у Рудому лісі біля ЧАЕС, помиратимуть важко

Згідно з опублікованими військово-медичною службою рф даними, зафіксовано першу смерть військово-службовця рф у Чорнобилі від опромінення.
Ще 26 людей госпіталізовано та 73 у важкому стані відправлено до госпіталів для вимушеного відновлення.
У Білорусь зайшла велика колона зараженої російської техніки з радіоактивної ділянки Чорнобильської «зони відчуження» і «міста атомників» Славутича.

Під загрозою додаткового радіоактивного опромінення опинилися жителі Брестської, Гомельської, Мінської і Могилівської областей.
Російська армія спішно покинула Чорнобильську «зону відчуження» після серії інцидентів у «Рудому лісі» (це найбільш радіоактивна територія за межами четвертого енергоблоку ЧАЕС, що вибухнув у 1986 році). За 4 тижні вже десятки російських солдатів постраждали від тяжкої форми променевої хвороби через вплив радіації під час окопування в заражених районах навколо ЧАЕС, зараз їх масово звозять до гомельського центру радіаційної медицини (ДУ «Республіканський науково-практичний центр радіаційної медицини та екології людини»).

Вся російська техніка в зоні відчуження також надмірно «фонить» через піднятий гусеницями бронетехніки радіоактивний пил і численні пошкодження зараженого радіацією ґрунту.

Білорусів попередили, що будь-який контакт з технікою чи солдатами, які прибули зі «зони відчуження», може призвести до найважчих наслідків для здоров’я через вплив радіації.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Перша смерть російського окупанта від хвороби радіаційного опромінення