facebook

Власники дорогих телефонів платитимуть за комуналку більше

Органи соціального захисту почали забирати субсидії в українців через покупку дорогих гаджетів.

Так, за даними місцевого видання, такий випадок стався у Чернівецькій області, в Заставнівському районі. Українець отримував субсидії в сумі 21 тис. грн, але при цьому купив гаджет компанії “Apple” на суму 52 тис. грн. В результаті після перевірки органами соцзахисту субсидію у нього забрали.

За словами начальника обласного департаменту соціального захисту населення Віталія Савкіна, в першому кварталі 2018 від Мінфіну отримані рекомендації на припинення отримання субсидій для 179 тисяч осіб. За результатами перевірки підтверджено і припинено субсидії по 185 особам на суму 339 тисяч гривень.

“Не стала винятком і наша область. Наприклад, в Заставнівському районі особа отримувала субсидії в сумі 21 тисячі гривень, але при цьому мало можливість придбати продукцію компанії” Apple “на суму 52 тисячі гривень. У Чернівцях одним з членів сім’ї, яка теж отримувала майже 21 тисячу гривень субсидій, було придбано запальничок на 100 тисяч гривень”, – констатував Савкін.

Крім того, в департаменті соцзахисту відзначають, що одержувачі субсидій несуть повну відповідальність за подання недостовірних даних і зобов’язані повернути зайво перераховану суму житлової субсидії з місяця, в якому було виявлено порушення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Нагадаємо, кількість субсидіантів зменшуватимуть незалежно від того, хто буде при владі, це відбуватиметься поступово.

Як зазначив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко, за розрахунками субсидії повинні отримувати не більше 10% українських сімей. На сьогодні їх вже 60%. Щоб врегулювати питання кількості субсидій, влада пропонує ввести соціальних інспекторів.

Як раніше писала Politeka, соціальні служби в Україні почали жорсткий моніторинг виплат субсидій.

По домівках в такому випадку вони ходять не дуже часто, зате дізнаються про покупках та майно субсідіантов в банках, реєстрах нерухомості, у сусідів і друзів

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Власники дорогих телефонів платитимуть за комуналку більше