facebook

Був без прав та під дією наркотиків: “тверезий водій” таксі розбив чужий автомобіль та втік

У страховій уже повідомили, що ремонт авто – не їхній клопіт, бо за кермом був водій під наркотиками.

Таксист без посвідчення водія, з чужим паспортом і наркотиками у кишенях. Дика історія трапилась із сімейною парою у столиці. Люди їхали додому з ресторану. Аби не сідати за кермо напідпитку, замовили послугу “тверезий водій” через одну з найбільших служб таксі. Але мало не поплатилися життям, бо таксист був під дією наркотиків.

Про це 26 серпня йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Андрій із дружиною Настею оцінюють наслідки. Напередодні вони вийшли з ресторану. Аби самим не сідати за кермо напідпитку через службу таксі викликали “тверезого водія”. Це коли вашим авто керує таксист. На їхньому авто той і потрапив в аварію. Після цього водій сказав, що він заснув. До водія подружжя претензій не висувало. Автомобіль кредитний, ремонт покриває страхова. Але коли викликали копів, то таксист утік.

Уже в патрульному автомобілі з’ясовується, чоловік, який представлявся Владиславом насправді Андрій. І він не має водійських прав. Зате в кишенях знайшли наркотики.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Були ознаки наркотичного сп’яніння. Водій не мав при собі жодних документів, та відмовився від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння. При собі він мав поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною білого кольору. Як він пояснив це – амфетамін”, – каже заступник керівника поліції Вишгородського району Київської області Сергій Чумак.

Відомо, що хлопцеві 26 років. У службі таксі, через яку отримав замовлення, насправді не працює. За чужими документами лише підробляє, як сам пояснив. Через це при собі мав кілька паспортів: свій і того хлопця, за якого працював. Справжній водій запевняє – про це не знав.

Відхрестились і в службі таксі. Вона – одна з найбільших в Україні. Просто заблокували акаунт водія і скасували замовлення постфактум. Як компенсацію – запропонували купон на послуги в розмірі 700 гривень.

“Виявляється моє життя вони оцінюють в 700 гривень. Смішно. Не знаю, мені здається, якби це відбулось в Америці, то ця компанія вже б закрилась”, – каже потерпілий.

У страховій уже повідомили, що ремонт авто – не їхній клопіт, бо за кермом був водій під наркотиками. Служба таксі, як і інші в Україні, за документами і не таксі, а оператор. Андрій із Настею найняли адвоката. Але водія, щоб із ним судитися, ще треба знайти. Його, не затримали. Відповідальність за кермування в нетверезому стані – штраф. А ще позбавлення прав, яких у нього і без того немає.

“Можливо, він знову керує транспортним засобом і знову возить людей. Це жах. В цьому випадку, я вважаю, потрібно посилити правила ліцензування, щоби служба таксі несла відповідальність і за свого водія і за пасажирів. Тоді може б і перевіряли кого випускають в рейс”, – каже адвокат Андрій Куксюк.

Водночас проти водія відкрили кілька проваджень. За наркотики в кишені чоловікові загрожує до 5 років тюрми.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Був без прав та під дією наркотиків: “тверезий водій” таксі розбив чужий автомобіль та втік