facebook

Директор закладу освіти не має юридичних підстав обмежувати роботу невакцинованих працівників, – освітній омбудсмен

В Україні вакцинація вчителів, як і решти громадян, наразі є добровільною.

Вчитель, який вакцинувався від коронавірусу, дбає не лише про власний захист, але й про захист учнів та колег. На цьому наголосив освітній омбудсмен Сергій Горбачов в інтерв’ю «Главкому»:

Я цілком підтримую необхідність вакцинації. На мою думку, єдиною підставою для того, щоб не робити вакцинацію, є медичні протипоказання, інших аргументів не сприймаю.

Водночас Горбачов підкреслив, що в Україні вакцинація вчителів, як і решти громадян, наразі є добровільною. Відповідно, директор закладу освіти не має юридичних підстав для обмеження доступу до роботи у школі нещеплених працівників.

Тому я захищатиму права педагогічних працівників, якщо директори не допускатимуть їх до роботи, – зазначив освітній омбудсмен.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Він додав, що просвітницька робота щодо COVID-щеплень ведеться на гідному рівні. Педагогічним працівникам роз’яснюють, чому важливо вакцинуватися та як правильно це робити, чому вакцинація – найнадійніший інструмент захисту від коронавірусу та як правильно вакцинуватися.

Цим питанням опікується і Міністерство охорони здоров’я, і Міністерство освіти і науки. На сайті та Фейсбук-сторінці освітнього омбудсмена ми також публікуємо просвітницькі матеріали щодо вакцинації проти Covid-19, але, на жаль, стикаємося з хейтерством від антивакцинаторів, які поширюють необґрунтовані думки про «чіпування» чи інші. Тому робота повинна продовжуватися, – підсумував Горбачов.

Нагадаємо, в Україні перед початком навчального року повністю вакциновані від COVID 29% шкільних колективів. Ще 23% вакциновані однією дозою.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Директор закладу освіти не має юридичних підстав обмежувати роботу невакцинованих працівників, – освітній омбудсмен