facebook

Лікар із Ізраїлю розповів чи є ефективною вакцинація від COVID-19

Лікар із Ізраїлю розповів чи є ефективною вакцинація від COVID-19


Невакциновані проти коронавірусу молоді люди у 9 разів частіше помирають внаслідок хвороби, ніж вакциновані пенсіонери. Така картина спостерігається в Ізраїлі й свідчить про те, що вакцинація дійсно працює.

Про це в ефірі ток-шоу “Право на владу” розповів ізраїльський лікар-реаніматолог Борис Бриль, передає ТСН. Він наголосив, що в його країні, де начебто фіксують нову хвилю захворюваності, й водночас деяким людям зробили по третьому щепленню, “насправді все позитивно” (щоб подивитися відео, доскрольте новину до кінця).

“Як ми поклали вірус на лопатки, так він і залишився лежати. Адже, коли ми говоримо про кількість хворих – то це тільки про ПЛР-позитивні тести (11-12 тисяч було, а зараз 6000). А в Ізраїлі щодоби тестують близько 1,5% населення”, – заявив медик.

За його словами, в країні кожного дня до лікарень потрапляє 60-70 тяжкохворих пацієнтів із COVID-19. А це тільки ті люди, яким реально необхідна госпіталізація. Бриль запевнив, що така кількість – “мізер для всіх медзакладів”.

Також лікар уточнив: якщо говорити про смертність хворих на коронавірус в Ізраїлі, то 50% летальних випадків під час цієї хвилі – серед людей, які не отримували щеплення.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“А якщо ми розділимо населення на вакцинованих і невакцинованих, приберемо звідти дітей, тому що вони в принципі не помирають, то у нас вийде співвідношення 90% до 10%. І ці 10% невакцинованих – це досить молоді люди. Смертність у кількості у 90% ідентична смертності у 10%”, – пояснив реаніматолог.

Ізраїльський медик стверджує, що невакцинована молодь у 9 разів більше вмирає, ніж вакциновані люди похилого віку. На його переконання, це свідчить про те, що вакцинація однозначно працює.

“Якщо ми візьмемо групу, яка отримала третю вакцину, то побачимо лише дві смерті. Коефіцієнт смертності становить 0,0001. Це показує досить велику ефективність. Плюс зниження зараження в групі, яка отримала три щеплення”, – підкреслив Бриль.

Він додав, що кількість нових інфікувань почала збільшуватися в серпні, коли в Ізраїлі відновили роботу релігійні школи. Тож зростання пов’язують саме з початком навчального року в цьому секторі.

“Це було спрогнозовано – можливо, тільки меншою мірою. Але загалом ситуація не виходить із-під контролю. Заходив у реанімацію – 25 пацієнтів. Двоє з них – 92 і 87 років. Онкологічні, один ще й із пересадкою нирки. Інші – невакциновані до 50 років”, – підсумував Бриль.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар із Ізраїлю розповів чи є ефективною вакцинація від COVID-19