facebook

Чи буде локдаун: вчені дали новий прогноз захворюваності COVID-19

Жорсткий локдаун через поширення коронавірусу в Україні вводити не будуть, проте може зростати захворюваність від інших респіраторних інфекцій.

Про це Апостроф TV заявив керівник Державної санітарної епідеміологічної служби України у 2014-2016 роках Святослав Протас.

За його словами, повного локдауна в Україні чекати не варто, так як багато людей вакцинувалися або перехворіли.

“Таких різких підйомів і стрибків захворюваності не варто очікувати в контексті коронавірусу. Ми можемо цього очікувати від інших респіраторних інфекцій, які будуть боротися за місце під сонцем, яких у минулому році витіснив коронавірус”, – підкреслив Протас.

Він також додав, що українцям все ж не варто забувати про культуру безпеки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як відзначили вчені Київського політехнічного інституту і Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Громашевського, пік захворюваності COVID-19 восени може становити 15-18 тисяч випадків на добу. Спад хвилі очікується у кінці поточного року.

В Україні у вересні 2021 року показники смертності перевищують цифри аналогічного періоду минулого року. Через низький рівень повністю вакцинованого населення (близько 12%), країна може зіткнутися з важкими наслідками пандемії вже найближчим часом, додають дослідники.

Раніше повідомлялося, у Києві посилюють контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чи буде локдаун: вчені дали новий прогноз захворюваності COVID-19