facebook

Коронавірус змінився: інфекціоніст розповів, як тепер протікає хвороба

Коронавірус змінився: інфекціоніст розповів, як тепер протікає хвороба

З весни характеристики коронавірусної інфекції в Україні сильно змінилися. Про це повідомив в ефірі “1+1” лікар-інфекціоніст Євген Дубровський.

За словами медика, зараз у хворих все рідше зустрічаються однакові симптоми хвороби. Наприклад, хтось може відчути тільки легке нездужання без втрати смаку і запаху, а хтось перебуває під кисневої підтримкою в лікарні. Зараз коронавірус підлаштовується під кожен організм індивідуально і розпізнати його стає все складніше.

У групі ризику, як і раніше, знаходяться люди похилого віку і ті, хто має ряд хронічних захворювань, особливо пов’язаних з серцем і судинами.

Якщо у людини були хронічні захворювання – інфекція їх посилює. Ви подивіться, хто у нас зараз лежить в лікарнях. Це люди, у яких був інсульт, інфаркт”, – розповів Дубровський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також лікар прокоментував ситуацію із заповненою київських лікарень пацієнтами з коронавірусом. За словами експерта, зараз хворих стало дійсно більше, ніж навесні. Але, як повідомив Дубровський, переповненість лікарень пов’язана з тим, що на сьогоднішній день в столиці приймають пацієнтів з коронавірусом тільки двi медустанови, в той час як навесні їх було 9.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Коронавірус змінився: інфекціоніст розповів, як тепер протікає хвороба