facebook

Для кого штам “Дельта” особливо небезпечний: вчені провели дослідження

Для кого штам “Дельта” особливо небезпечний: вчені провели дослідження

“Дельта” штам коронавірусу, який зараз в Україні витісняє інші штами, більш небезпечний для вагітних жінок, ніж первинний варіант COVID-19. Майбутнім мамам рекомендують обов’язкову вакцинацію.

Такого висновку за результатами дослідження дійшли американські лікарі, пише Reuters.

Було обстежено 1515 вагітних жінок з COVID-19, які отримували медичну допомогу в лікарні в Далласі з травня 2020 року по вересень 2021 року. 82 жінки, з яких 81 не була вакцинована, захворіли на тяжку форму коронавірусної інфекції. Десять з них потребували штучної вентиляції легенів, а двоє загинули.

Медики встановили, що до початку 2021 року частка важких або критичних випадків серед вагітних жінок становила близько 5%, а в лютому і більшій частині березня 2021 року їх практично не було. Однак з поширенням штаму “Дельта”, в кінці серпня 2021 року відсоток вагітних пацієнток з COVID-19, які потребують госпіталізації, збільшився з 10 до 15.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Вагітні жінки стикаються з підвищеним ризиком ускладнень з будь-яким типом важкої респіраторної інфекції, тому ці дані про більш високий ризик від варіанту “Дельта” ще раз підкреслюють необхідність для них вакцинації від COVID-19″, – резюмував керівник дослідження доктор Емілі Адхікарі.

Як писав “Апостроф”, раніше Стратегічна консультативна група експертів по імунізації (SAGE) Всесвітньої організації охорони здоров’я також заявила, що вагітні можуть гірше переносити COVID-19 і мають більше ризиків для здоров’я, і настійно закликала їх вакцинуватися.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Для кого штам “Дельта” особливо небезпечний: вчені провели дослідження