facebook

Чинний Президент України Петро Порошенко звільнив заступника глави АП.

Олексій Філатов звільнився з посади заступника глави Адміністрації Президента.


Олексій Філатов прийшов до Адміністрації Президента 22 липня 2014 року. До цього очолював практику вирішення спорів в адвокатському об’єднанні “Василь Кисіль і партнери”, одній з найбільших юридичних фірм України. Міжнародні та національні рейтинги (Chambers Global, Chambers Europe, Legal 500, Ukrainian Law Firms) неодноразово відзначали Філатова як одного з кращих українських експертів у сфері вирішення спорів.

Одним із завдань Філатова в АП було законодавче забезпечення судової реформи. Він координував розробку ухвалених парламентом в 2016-2018 роках змін до Конституції України з питань правосуддя, нових процесуальних кодексів, законів про судоустрій, про Конституційний Суд, про Вищу раду правосуддя, про антикорупційний суд. В результаті реформи сформовано на конкурсній основі новий Верховний Суд, введено кваліфікаційне оцінювання суддів для перевірки їх відповідності критеріям компетентності, етики та доброчесності, скасована повна недоторканність і істотно збільшена заробітна плата суддів.

Соціологічні опитування показали деяке зростання довіри українців до судової системи: якщо в 2015 році тільки 5% українців довіряли судам, то в 2018 ця цифра зросла до 16%, а серед юристів реформу підтримують близько 70%.

Чутки про відставку Філатова ходили з серпня минулого року, коли Адміністрацію Президента покинув інший заступник голови – Дмитро Шимків, який теж прийшов на держслужбу в 2014 році

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Чинний Президент України Петро Порошенко звільнив заступника глави АП.