facebook

У ЗСУ поставили крапку у чутках довкола загибелі “Привида Києва”: це супергерой-легенда

У ЗСУ поставили крапку у чутках довкола загибелі “Привида Києва”: це супергерой-легенда

У Генеральному Штабі України поставили крапку у чутках довкола загибелі “Привида Києва”, якому приписують знищення 40 ворожих літаків. Це – супергерой-легенда, збірний образ, який постав з героїчних дій пілотів, які ризикуючи власними життями, захищали та продовжують захищати небо над столицею.

А дехто, як Герой України Степан Тарабалка, якого помилково і вважають “Привидом Києва”, віддав за Україну своє життя. Про це йдеться у дописі Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Захисники українського неба зазначили: інформація про те, що “Привид Києва” – це український пілот Степан Тарабалка, що загинув у березні і посмертно отримав звання Героя України – не відповідає дійснсті.

“Герой України Степан Тарабалка НЕ “Привид Києва” і він НЕ збив 40 літаків. 13 березня 2022 року майор Степан Тарабалка героїчно загинув у повітряному бою з переважаючими силами російських окупантів”, – зазначили у Командуванні Повітряних Сил.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Натомість “Привид Києва” – це красива, але легенда. Яка, тим не менше, ніяк не применшує реального щоденного героїзму пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, які з перших хвилин вторгнення Росії на територію України 24 лютого тримали небо Києва на своїх плечах. І які щохвилини ризикували власними життям, а часом – і гинули, аби врятувати сотні тисяч жителів української столиці.

“Привид Києва – це супергерой-легенда, чию постать створили українці! Це швидше збірний образ пілотів 40-ї бригади тактичної авіації Повітряних Сил, які захищають небо столиці. Які раптово з’являються там, де їх не чекають!” – зазначили у Командуванні Повітряних Сил.

Захисники України закликали українців дотримуватися елементарних правил інформаційної гігієни, перевіряти джерела інформації перед тим, як її поширювати, орієнтуватися на офіційні повідомлення – і не брати на віру усе без розбору, хай би якою сильною не була спокуса повірити у супергероїв чи інші красиві казки.

Побіжно у Командуванні Повітряних Сил спростували ще кілька дуже поширених фейкових повідомлень.

“Військові льотчики поки не навчаються за кордоном на F-16, як би нам усім цього не хотілося. Жодна офіційна заява з цього приводу не виходила у ЗМІ. Ну і на останок, для особливо креативних – американські бомбардувальники теж НЕ літають над Україною!”- підкреслили українські воїни.

Разом з тим вони заспокоїли українців: навіть без “Привида Києва” та американских бомбардувальників українські льотчики примудряються робити неймовірне – і вже добряче нагнали жаху на російських окупантів своєю майстерністю, відвагою та справжнім героїзмом.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У ЗСУ поставили крапку у чутках довкола загибелі “Привида Києва”: це супергерой-легенда