facebook

9 речей, за які не варто вибачатися: ніколи

Виховані люди так і норовлять за щось вибачитися перед оточуючими, навіть коли це абсолютно не потрібно.

1. Турбота про себе

Нам з дитинства стільки раз повторювали: «Я — це остання буква алфавіту», що у багатьох це відбилося в підкірці головного мозку. Для цих людей абсолютно природна турбота про себе і про своє благо стало чимось ганебним і недостойним. Хоча без цього властивості неможливо прожити успішне життя.

Не варто класти своє життя на вівтар caмoпожepтви, адже найчастіше це йде тільки на шкоду «ощасливленим» вами людям.

2. Вираження емоцій

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ми звикли відчувати збентеження за свої сльози або сміх. Хоча це цілком природне прояв того, що у вас є серце і душа, які, можливо, більше, ніж у власників приліпленою на всі часи спокійній гримаси.

Ви можете відчувати смуток, веселощі, нудьгу, захопленість, ви — жива людина. Навіщо це приховувати?

3. Прощення

Здатністю до прощення мають тільки люди з дійсно великим серцем. І нехай навколо вас дивуються, що ви подаєте руку своїм недругам або НЕ добили ворога, коли для цього була прекрасна можливість, — вас це хвилювати не повинно. Не проявляйте зайву жopcтокість тільки через те, що хтось чекає цього від вас.

4. Переконання

Людина з переконаннями викликає повагу. Людина з переконаннями, який не приховує їх і здатний встати на їх захист, викликає повагу подвійно.

Наявність твердих принципів в наш час є настільки рідкісним і цінною якістю, що вибачатися за них точно не слід.

5. Несхожість

Це абсолютно не дивно — бути дивним . Дивно, навпаки, коли група людей виглядає, думає і відчуває абсолютно однаково. Якщо вам пощастило бути не таким, як усі, то це не привід для сорому. Можливо, саме це і є вашим головним достоїнством.

6. Те, як і з ким ви проводите свій час

Час є тією єдиною цінністю, якої дійсно варто дорожити. І було б не дуже розсудливо витрачати цей дорогоцінний ресурс, керуючись думкою абсолютно сторонніх для вас людей.

Лежачи на смертному одрі, ви, швидше за все, будете не шкодувати про те, що так мало працювали, а згадувати той час, який провели з близькими, друзями, в цікавих місцях, за улюбленими заняттями.

7. Невдачі

О, це улюблена фобія багатьох людей! Страх того, що ви спробуєте, у вас не вийде і все навколо будуть над вами насміхатися. Вони будуть пам’ятати про це вічно, і ганьба за цей провал буде переслідувати вас все життя.

Але перш ніж забиватися в самий темний куток, уявіть собі таку картину.

Ось ви — людина, яка спробував, але зазнав невдачі. А ось інший, той, хто побоявся навіть спробувати. Так кому з вас слід вибачатися?

8. Юність

Так, у кожного з нас є моменти в минулому, якими не виходить пишатися. Так що там ми, погортайте біографії великих — там такі факти іноді спливають, що волосся стає дибки.

Молодість для того і призначена, щоб здійснювати безумства і пробувати це життя на зуб. Всі мудрі люди похилого віку раніше були молоді і дурні, робили безглузді вчинки і, можливо, саме так і набиралися мудрості. Ніхто не уникнув такого шляху у своєму житті, так що нема чого цього соромитися.

9. Зовнішність

Ще одне джерело комплексів для безлічі людей. Та й як тут не комплексувати, коли обкладинки модних журналів і індустрія моди нав’язливо втовкмачують нам правильні канони стилю, а відповідати їм виходить далеко не у всіх.

Так, немодно одягнена людина з надлишком ваги може викликати посмішки. Але ще більшу увагу приверне ця людина, якщо він стане судорожно комплексувати з приводу свого зовнішнього вигляду. Тому якщо ваші відносини з модою і красою не склалися, то розслабтеся і забийте. Подивіться на цю даму, ну хіба вона не прекрасна?

Постійні спроби виправдати себе перед оточуючими можуть призвести до того, що ви пропустіть унікальний шанс бути самим собою, з усіма своїми недоліками і перевагами.

Ви все своє життя проведете в стані глухої оборони, захищаючись від вигаданих претензій суспільства. Однак навряд чи така тактика приведе вас до успіху, адже перемагає тільки той, хто йде вперед і не вибачається на кожному кроці за це.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

9 речей, за які не варто вибачатися: ніколи