Оприлюднено результат 10-річних досліджень. Люди, які не пропускають сніданок, менш схильні до ожиріння, а відповідно, і до ризику розвитку небезпечних захворювань.
Про це свідчать результати досліджень американських вчених за участю 350 осіб.
Результати 10-річних досліджень показали, що люди, які регулярно вживали сніданок, не мали схильності до появи жирових відкладення в області живота і могли без складнощів підтримувати здорову вагу.
Тоді як противники ранкової трапези в більшості страждали від абдомінального ожиріння, що несе загрозу всьому організму.
Як відомо, цей жир виробляє токсини, які ушкоджують кpoвoнocні судини.
Крім того, пов’язують сніданок і з ризиком розвитку діабету. Зокрема, ранковий прийом їжі може допомогти регулювати гopмoнaльний інсулін, який контролює рівень цукру в кpoві і запобігає утворенню надлишкового жиру, що зазвичай викликає діабет і серцеві зaxвopювання.