facebook

“Путін нервує, бо знає, що може втратити все” – західна аналітикиня

Оточення російського диктатора не в захваті від його останніх рішень.

Зміст промови Володимира Путіна не став сюрпризом, адже плани щодо псевдореферендумів на окупованих територіях та ядерні погрози давно звучать з вуст кремлівських пропагандистів.

Енн Епплбаум пише про хаос у Кремлі в есеї на The Atlantic

“Той факт, що російський президент планував велику промову на вечір одного дня, а потім просто зник до наступного ранку, свідчить про хаос, безлад і кризу в Кремлі”, – пише Епплбаум.

Прихована мобілізація й так місяцями відбувається. Повторне оголошення цих планів не є вчинком сильного лідера, упевненого в результатах розвʼязаної ним війни, вважає авторка.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Можливо, Путін нервує, бо знає, що може втратити все. Перспектива поразки Росії означає і втрату підтримки союзників, які трималися Путіна, лише поки вірили в його перемогу. Крім цього, з’явилися ознаки того, що Путін втрачає підтримку і вдома ― як із боку знаменитостей на кшталт Алли Пугачової, так і з боку націоналістичних авторитетів, які критикують воєнні провали армії РФ. Оголошення мобілізації, ймовірно, спричинить невдоволення ширших груп людей. Водночас із промови та правових змін зрозуміло, що в російській армії криза ― як матеріально-технічна, так і пов’язана з падінням морального духу”, – зазначила вона.

 

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Путін нервує, бо знає, що може втратити все” – західна аналітикиня