facebook

Всі на щеплення: в Україні збільшать перелік професій з обов’язковою вакцинацією

Всі на щеплення: в Україні збільшать перелік професій з обов’язковою вакцинацією

В Україні показники захворюваності на коронавірус продовжують бити рекорди. Темпи вакцинації недостатні для ефективної боротьби з COVID-19. При цьому все вказує на те, що Україна лише наближається до піку третьої хвилі епідемії. У зв’язку з цим МОЗ змушений вжити додаткових заходів, спрямованих на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції.

Про це повідомив у соціальній мережі Facebook глава Комітету з питань здоров’я нації і депутат від фракції “Слуга народу” Михайло Радуцький.

“На піку першої хвилі коронавірусу 28 листопада 2020 було виявлено 16,5 тис. осіб з діагнозом “ковід”, максимальна кількість хворих під час другої хвилі була 9 квітня – 19,8 тис. Упродовж минулої доби захворіли 16,3 тис. осіб – і, швидше за все, це ми тільки наближаємося до піку епідемії“, – говорить Радуцький.

МОЗ прогнозують, що пікові навантаження на систему охорони здоров’я країни будуть досягнуті вже протягом декількох тижнів. Добова захворюваність очікується в межах 25-30 тисяч чоловік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами нардепа, зараз в Україні ситуація з коронавірусом важка, але контрольована. Також Радуцький зазначає, що більш ніж 97,1% госпіталізацій припадає на невакцинованих людей.

Зараз в країні вакцинована лише четверта частина дорослого населення. Це приблизно 6 мільйонів людей. Експерти оцінюють, що шанси не вакцинованих громадян опинитися на лікарняному ліжку внаслідок коронавірусу, як мінімум, в 10 разів вищі, ніж у тих, хто пройшов повний курс вакцинації.

Парадокс, але темпи вакцинації знижуються: за останню добу щеплено лише 127 тис громадян. Хоча створена Міністерством охорони здоров’я система готова вакцинувати понад 250 тисяч осіб на добу”, – зазначив Радуцький. Також він додав, що в МОЗ, враховуючи обставини, змушені ввести додаткові обмеження для людей, які відмовилися робити щеплення.

Наприклад, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко затвердив розширений список професій, де вакцинація повинна бути обов’язковою.

У цей список увійшли:

  • центральні органи виконавчої влади та їх територіальних підрозділів;
  • місцеві державні адміністрації та їх структурні підрозділи;
  • установи вищої, післядипломної, професійного перед вищої, професійно-технічної, загальної середньої (спеціальної, дошкільної, позашкільної) освіти, наукових установ незалежно від типу і форми власності.

Наказ вступить в силу через місяць. Якщо якісь співробітники до цього часу не пройдуть повний курс вакцинації, то вони будуть не допущені до виконання своїх робочих обов’язків.

Надалі до переліку професій, для яких вакцинація є умовою допуску до робочого місця, планують внести всіх працівників державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників і співробітників поштових послуг.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Всі на щеплення: в Україні збільшать перелік професій з обов’язковою вакцинацією