facebook

У Британії з’ясували, що “Дельта”-штам коронавірусу не такий небезпечний для дітей, як вважалось раніше

У Британії з’ясували, що “Дельта”-штам коронавірусу не такий небезпечний для дітей, як вважалось раніше
У Британії порівняли COVID-симптоми, їхню тривалість, ускладнення та інші показники у двох груп дітей від 12 до 17 років: інфікованих Альфа та Дельта штамами.

Штам коронавірусу “Дельта”, який набирає все більших обертів у світі, а також інші мутації COVID-19 викликали у медиків побоювання щодо більшої небезпеки для дітей. Проте, нове дослідження з Британії, яке ще не пройшло рецензування, але уже показало дуже обнадійливі результати.

Як пише 24 канал з посиланням на medRxiv, науковці з Королівського коледжу Лондона порівняли симптоми, їхню тривалість, ускладнення та інші показники у двох груп дітей від 12 до 17 років: інфікованих Альфа-варіантом (“британським”) та Дельта (“індійським”).

У першу групу включили дані 276 дітей, у яких підтвердився COVID-19 в кінці минулого року, коли на території Британії домінував Альфа-варіант. Ще 227 дітей були інфіковані навесні-влітку 2021 року, коли Альфу витіснив Дельта-варіант.

За оцінками експертів, клінічна картина захворювання була подібною в обох групах дітей. Незалежно від варіанту коронавірусу більшість пацієнтів одужували в середньому протягом 5 днів, причому старші діти зазвичай хворіли на день – два довше за молодших. Тільки 5 дітей молодшого та 22 дітей старшого віку відчували симптоми понад 28 днів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Симптоми COVID-19 були схожими незалежно від варіанту вірусу:

  • головний біль,
  • слабкість,
  • підвищення температури,
  • втрата нюху або смаку,
  • біль у горлі,
  • кашель,
  • нежить.

Науковці виявили, що при зараженні Дельта-штамом частіше зустрічалися такі симптоми, як лихоманка, запаморочення, озноб, запалення очей.

До лікарні потрапили близько 2,2% дітей молодшого віку і 1,9% пацієнтів старшого віку, заражених Альфа-варіантом. Серед інфікованих Дельтою лікування в стаціонарі потрібно 3,5% дітей молодшого віку і 1,7% – старшого.

Нагадаємо, у Великобританії почали розсилати перші запрошення на щеплення від коронавірусу дітям 12-15 років. Для щеплення цієї групи будуть використовувати одну дозу вакцини Pfizer-BioNTech. Головні медичні радники уряду Британії вважають, що щеплення підлітків допоможе уникнути перебоїв з роботою шкіл.

Коронавірус у дітей: що варто знати

  • У Швеції дозволили 15-річним підліткам вакцинуватися від COVID-19 без згоди батьків
  • Вакцинація дітей від 5 до 11 років: Pfizer та BioNTech просять “екстрений” дозвіл
  • В Ізраїлі зафіксували перший випадок смерті підлітка від постковідного синдрому

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

У Британії з’ясували, що “Дельта”-штам коронавірусу не такий небезпечний для дітей, як вважалось раніше