facebook

Обов’язкова вакцинація: у МОЗ значно розширюють перелік професій

Обов’язкова вакцинація: у МОЗ значно розширюють перелік професій

Міністерство охорони здоров’я України має намір розширити список професій, працівники яких повинні обов’язково вакцинуватися від COVID-19.

Про це заявив в інтерв’ю “Радіо Свобода” голова МОЗ Віктор Ляшко.

“Міністерство охорони здоров’я, на виконання Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб”, визначив перелік професій, для яких вакцинація обов’язкова. Ми будемо розширювати цей перелік. І вже зараз запустили зміни, які говорять про те, що у перелік обов’язкових внесуться професії працівників державних установ, організацій, підприємств критично важливих сфер для економіки нашої країни, а також соціальні працівники та листоноші. Наступна хвиля – будемо розглядати питання органів місцевого самоврядування, комунальні підприємства, комунальні установи“, – сказав Ляшко.

Міністр зазначив, що перший документ вже зареєстрували, а щодо другого – зроблені зміни. Він вимагає узгодження з центральними органами виконавчої влади. За словами Ляшка, протягом 7 – 10 днів документ підготують.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Як відомо, зараз обов’язковій вакцинації підлягають працівники закладів освіти, міністерств та інших центральних органів виконавчо влади та їх структурних підрозділів, а також місцевих державних адміністрацій.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Обов’язкова вакцинація: у МОЗ значно розширюють перелік професій