facebook

В Криму українець отримав 12 років колонії за шпигунство

В окупованому Криму 61-річного українця Костянтина Ширінга засудили до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання у колонії суворого режиму.

Чоловіка звинувачують у шпигунстві. Про це повідомляє Кримська правозахисна група

Засідання суду проходило в закритому режимі, інформацію за його підсумками озвучив адвокат Дмитро Дінзе.

Захисник повідомив, що раніше у дебатах прокурор просив 14 років позбавлення волі, а захист – виправдати Ширінга.

Сам Ширінг теж просив його виправдати і казав, що “його обмовили і звалили на нього всю провину”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Захист має намір подавати апеляцію на цей вирок.

15 квітня 2020 року ФСБ РФ заявила про затримання в Криму учасників “української розвідувально-диверсійної групи”, в яку нібито входила “російська військовослужбовець, підозрювана у видачі державної таємниці”, – Тетяна Кузьменко і громадянин України, якого підозрюють у “здійсненні шпигунської діяльності за завданням української спецслужби” – Костянтин Ширінг. Відкрили справи “про державну зраду і шпигунство”.

За версією ФСБ, Кузьменко передавала Ширінгу відомості про чисельність особового складу полку, ракетне й інше озброєння, місця його дислокації тощо, а він цю інформацію передавав у Міноборони України.

7 червня 2021 року Південний окружний військовий суд Росії призначив 8 років позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки військовослужбовиці Тетяні Кузьменко, обвинуваченій у “державній зраді”. Суд дав відстрочку, поки дитина Кузьменко не досягне 14-річного віку. Справу розглядали в особливому порядку і в закритому режимі через матеріали під грифом “цілком таємно”.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

В Криму українець отримав 12 років колонії за шпигунство