facebook

7 продуктів, які не можна їсти натщесерце

Не всі продукти, які ми вважаємо вдалим варіантом для сніданку, є такими. Адже не вся їжа впливає на шлунково-кишковий тракт однаково, особливо коли вживає вона натщесерце.

Цитрусові. Цитрусові і їх сік можуть викликати гастрит і навіть алергію.

Банани. Банани повільно перетравлюються, що може викликати здуття живота і неприємні відчуття. А ще їх не варто запивати – негативний ефект тільки посилиться.

Кращий час для вживання бананів – через годину після обіду.

Овочі. Кислоти, які є в складі свіжих овочах, можуть стати причиною подразнення слизової шлунка. Особливо, якщо людина з проблемами травлення з’їсть їх натщесерце.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Йогурт. Йогурт містить багато бактерій, тому вранці його краще не пити. Цей продукт правильніше вживати через дві години після основного прийому їжі або перед сном.

Вода. Вона повинна бути кімнатної температури або трохи теплою і випивати її добре як раз на голодний шлунок. Холодна ж вода погано позначається на травленні, сповільнюючи його.

Солодке. Десерти вранці краще не їсти. Підшлункова не може виробляти достатньо інсуліну в першій половині дня, тому солодке буде надмірно навантажувати її.

Кава. Мало хто може уявити добрий ранок без кави. Але натщесерце цей ароматний напій викликає подразнення слизової шлунка, а це – прямий шлях до гастриту. Також ранкова кава навантажує печінку.

В якості сніданку або перекусу на голодний шлунок найкраще підійдуть яйця, біле м’ясо або риба. Також смачними і корисними стануть тости з цільнозернового хліба з сиром і зеленню, вівсяна каша з молоком, сухофрукти і горіхи.

Як варіант хороша і порція нежирного сиру.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

7 продуктів, які не можна їсти натщесерце