facebook

Львівські лікарі розповіли про небезпечне ускладнення від коронавірусу

Львівські лікарі розповіли про небезпечне ускладнення від коронавірусу

У зоні ризику люди, які хворіють на діабет, генералізований атеросклероз, а також пацієнти з надлишковою вагою чи ті, які палять.

Тромбози, як ускладнення після коронавірусу почастішали: тільки за цей тиждень львівським хірургам довелося тричі ампутовувати кінцівки для порятунку життя пацієнтів.

Про це йдеться у повідомленні КНП 8-а міська клінічна лікарня Львова в соцмережі. “Усі вони потрапили у наше COVID-відділення через важкий перебіг хвороби. Згодом додалися симптоми тромбозу”, – зазначається у повідомленні.

У повідомленні йдеться, що у зоні ризику люди, які хворіють на діабет, генералізований атеросклероз, а також пацієнти із надвагою чи курці.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“COVID-19 викликає тромбування дрібних і крупніших судин в різних ділянках тіла. Найчастіше потерпають легені, адже вірус викликає агрегацію дрібних клітинок крові, які приводять до мікротромбування. Траплялися такі випадки, коли пацієнти почували себе добре, а клінічна картина на КТ показує масштабне ураження легень, або навіть навпаки, пацієнту важко дихати, а на КТ не видно змін. Після легень найчастіше тромби утворюються у кишківнику та нижніх кінцівках”, – зазначили в лікарні.

Львівські фахівці підкреслили, що підступність і в тому, що тромбоз як ускладнення, трапляється не тільки в розпал хвороби, але після повного одужання. “Тому, важливо, після виписки із лікарні, бути на постійному контролі у сімейних терапевтів”, – підсумували в лікарні.

Нагадаємо, записатися на вакцинацію вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Львівські лікарі розповіли про небезпечне ускладнення від коронавірусу