Пучки першої свіжої зелені – справжня комору вітамінів і мікроелементів. Не пропустіть можливість приготувати смачні салати з першої весняної смарагдової зелені.
Перша зелень – дивовижний засіб поповнення корисними речовинами, стимулятор всіх обмінних процесів в організмі, який легко схильний до авітамінозу після зимових місяців. Навесні можна приготувати справжню корисну вітамінну бомбу, набравши молодої кропиви, листового салату, зеленої цибулі, селери, петрушки та інших смарагдових вітамінноносіїв.
Салат з кульбаб
Вам знадобиться: листя кульбаби, морква, зелена цибуля, кріп, петрушка, сік лимона, рослинна олія. Наріжте зелень, моркву натріть на дрібній тертці, все з’єднайте, полийте олією і соком лимона.
Салат з кропиви
Вам знадобиться: молоде листя кропиви, зелена цибуля, петрушка, кріп, рослинна олія, сік лимона. Листя кропиви вимочіть 2 години, порубайте разом з іншою зеленню, злегка потовчіть дерев’яним товкачем. Заправте салат соком лимона і рослинною олією.
Зелений салат зі сметаною
Вам знадобиться: листовий салат, редиска, огірки, кріп, зелена цибуля, сметана, варені яйця. Зелень порубати, огірки, яйця і редис наріжте. Змішайте всі інгредієнти, полийте сметаною.
Салат із селери з горіховим соусом
Вам знадобиться: зелень селери, волоські горіхи, часник, рослинна олія. У блендері подрібніть горіхи і часник, додайте рослинну олію, сіль. Листя селери наріжте, полийте соусом.