facebook

Нові правила в транспорті з 21 жовтня: що робити, якщо вам не можна робити щеплення

Нові правила в транспорті з 21 жовтня: що робити, якщо вам не можна робити щеплення

Українцям з протипоказаннями до вакцинації від COVID-19 для поїздок в міжрегіональному транспорті з 21 жовтня за новими правилами доведеться робити ПЛР-тестування або експрес-тест на антитіла до коронавірусу. Таку заяву зробили у Міністерстві охорони здоров’я.

Як повідомили в міністерстві, на даний момент в Україні не існує затвердженої форми довідки про протипоказання до вакцинації. Тому пасажири не зможуть пред’явити такий документ, згідно з постановою №1236. Також відомо, що відсоток населення, який дійсно має важку алергічну реакцію і гіперчутливість до щепленні, в Україні дуже малий (менше 1%).

Також у МОЗ повідомили, що пасажири, які вже перехворіли COVID-19, незабаром зможуть отримати сертифікат про одужання в додатку “Дія”. Зараз він знаходиться на етапі тестування і скоро буде доступний в мобільному додатку. Використання паперової довідки про перенесений коронавірус на даний момент не передбачено.

Пред’являти документи українці можуть у цифровому форматі в додатку “Дія”. Для цього підійдуть як жовтий (про вакцинацію однією дозою вакцини), так і зелений (про вакцинацію двома дозами) сертифікати. Ми розповідали, як їх можна отримати.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У паперовому вигляді громадяни України можуть надати довідку 063-О про отримання однієї дози щеплення від коронавірусу. Її можна отримати у лікаря, який проводив вакцинацію.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Нові правила в транспорті з 21 жовтня: що робити, якщо вам не можна робити щеплення