facebook

Медики назвали напої, які допоможуть уникнути тромбів після Covid-19

Медики назвали напої, які допоможуть уникнути тромбів після Covid-19

Чай з квітів липи і гранатовий сік є дієвим заходом профілактики тромбозу після перенесеного ковіда.

Одним з найбільш частих і дуже небезпечних ускладнень ковіда є утворення тромбів. Зпстраховаться від нього, на жаль, практично неможливо, кажуть медики, але можна істотно знизити ризики, якщо дотримуватися правильного харчування і позбутися від усіх шкідливих звичок. До того ж, послезно вживати певні напої

Тромбоз у хворих ковідом людей лікарі пов’язують з тими негативними змінами в стані судин, які можуть виникати через запалення, провоцируемого інфекцією.

Експерти пояснили, що при захворюванні COVID-19 запальний процес здатний торкнутися ендотелій – внутрішню вистилання судин. В результаті той пошкоджується, і його фрагменти злипаються, формують згустки. Потрапляючи в кров, вони можуть переноситися по тілу, створюючи загрозу закупорки важливих артерій, що живлять серце, мозок, нирки. Запобігти цьому процесу можуть такі напої:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Липовий чай. До складу напою входять антиоксидантні речовини, також знижують ризик тромбозу, ІХС (ішемічна хвороба серця).

Гранатовий сік. Плоди граната містять компоненти, які перешкоджають утворенню згустків крові. Його поліфенольні сполуки сприяють профілактиці запалення судинної тканини.

Какао. Натуральний, який не містить цукру какао-напій сприяє оздоровленню судинної системи, розслабленню судинної стінки, нормалізації артеріального тиску.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медики назвали напої, які допоможуть уникнути тромбів після Covid-19