facebook

МОЗ затвердило протипоказання до вакцинації – у списку 16 причин

МОЗ затвердило протипоказання до вакцинації – у списку 16 причин

У МОЗ затвердили перелік медичних протипоказань до вакцинації від коронавірусу. До списку увійшли 16 причин для відмови або перенесення вакцинації. Про це заявив голова комітету ВР з питань здоров’я нації Михайло Радуцький у Фейсбуці.

Тепер українці можуть отримати у лікаря довідку про те, що пацієнт має протипоказання до вакцинації від коронавірусу. Документ міститиме перелік абсолютних протипоказань, якщо існує ймовірність серйозної побічної реакції. Також у ньому зазначені застереження, тобто рішення про безпеку вакцинації прийматиме лікар.

Протипоказання матимуть постійний та тимчасовий характер, а також залежатимуть від певного препарату.

За словами Радуцького, діагноз тромбоз із тромбоцитопенією означає у певних випадках абсолютні постійні протипоказання до вакцин на векторній основі (АstraZeneca та деякі інші), а для вакцин Pfizer/Moderna є абсолютні протипоказання наслідком міокардиту та/або перикардиту. Для пацієнтів з імунодефіцитом препарати підбиратимуться з обережністю.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Дані про пацієнтів, яким справді протипоказана вакцинація, будуть вноситися до електронної системи охорони здоров’я” українці зможуть згенерувати документ у додатку “Дія”, – повідомив Радуцький.

Довідки про протипоказання почнуть видавати вже на початку листопада, повідомив голова Комітету.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

МОЗ затвердило протипоказання до вакцинації – у списку 16 причин