facebook

Що буде при відмові показати COVID-сертифікат у ТРЦ та хто нестиме відповідальність, якщо відвідувача “зловлять” на відсутності сертифікату.

Що буде при відмові показати COVID-сертифікат у ТРЦ перевіряльникам та хто нестиме відповідальність, якщо відвідувача ТРЦ “зловлять” на відсутності сертифікату.

Багато областей України вже перейшли в “червону” зону карантину, ймовірно, незабаром до них приєднаються і інші. На більшій частині країни введені жорсткі карантинні заходи, а COVID-сертифікати набувають важливого значення.

У своєму матеріалі “Апостроф” розповідає, хто нестиме відповідальність, якщо відвідувача ТРЦ “зловлять” на відсутності сертифікату.

Якщо за клієнтів відповідальні адміністрації торгових центрів, які допустили людей на свою територію без документів, то в їхніх же інтересах перевіряти всіх без винятку гостей, адже чималий штраф доведеться платити адміністраціям.

Якщо ж відповідальність несуть самі відвідувачі, то штраф доведеться сплачувати вже їм. І в цьому випадку вже адміністраціям ТЦ немає особливого резону перевіряти своїх гостей, а значить просочитися в торговий центр або ресторан без ковідних документів не складе особливих труднощів. У Нацполіції пояснили, що дилеми немає.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Керівник закладу несе повну відповідальність “, – зазначила речник Нацполіції Оксана Блищик.

У такому разі адміністрації торгових центрів більш ніж зацікавлені фільтрувати всіх своїх гостей, проте є одне “але”.

У ході поліцейської перевірки не всі гості ТЦ можуть захотіти показати копам свої сертифікати, адже такого обов’язку немає і як будуть діяти перевіряльники, якщо і співробітники, і гості відмовляться показувати сертифікати — поки що не зрозуміло.

“Є припущення, що в гіршому випадку перевіряльники складуть протокол із формулюванням, що “суб’єкт господарювання не зміг надати підтвердження вакцинації своїх співробітників”, і таким чином не дотримуються “карантинні норми”, але при такому формулюванні в суді цей кейс швидше розвалиться. Скоріше штраф буде лише якщо перевіряльники зможуть довести факт, що заклад впускає гостей без перевірки сертифікату”, – пояснив юрист компанії Poster Дмитро Кондратьєв.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Що буде при відмові показати COVID-сертифікат у ТРЦ та хто нестиме відповідальність, якщо відвідувача “зловлять” на відсутності сертифікату.