facebook

Лікарі попередили про нові перші симптоми Covid-19

Лікарі попередили про нові перші симптоми Covid-19

Багато людей з коронавірусною хворобою почали скаржитися на сильну нудоту, через що хворим важко харчуватися та пити. Завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. Богомольця Сергій Дубров попередив про новий перший симптом коронавірусної інфекції як у дорослих, так і у дітей, передає” Коронавірус інфо

За словами фахівця, те, що людям важко пити, це дуже погано, оскільки для зменшення інтоксикаційного синдрому потрібно вживати багато рідини. Однак більшість основних симптомів Covid-19 майже не змінилися – це кашель, підвищена температура, біль у м’язах, ускладнене дихання, втома.

Під час останньої хвилі менша кількість хворих втрачає почуття нюху та смаку, ніж було раніше. Збільшилася кількість людей із розладом шлунково-кишкового тракту. Як правило, такий симптом частіше зустрічається у дітей, – наголосив Сергій Дубров.

Також лікар розповів, що через штам «Дельта» стан пацієнтів може дуже різко погіршитися і буквально через кілька днів із відносно стабільного перейти до критичного.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Що було раніше

Деякі люди, котрі заразилися коронавірусом, скаржаться на запалення стоп. Нині цього предметно звернули увагу. Згідно з даними досліджень, у деяких пацієнтів із коронавірусом може з’являтися подразнення на пальцях ніг, схоже на обмороження, при якому пальці сильно червоніють.

Такі симптоми продовжуються від одного до чотирьох тижнів, можливе навіть набрякання стоп.

Також вчені Міжнародної ліги дерматологічних спільнот та Американської академії дерматології під час спільних досліджень з’ясували, що у деяких пацієнтів симптом зберігався протягом кількох місяців. Однак у більшості випадків симптом проявляється у легкій формі.

Окрім того, вчені заявили про виявлення ще одного нового симптому. Зміни слуху можуть свідчити про зараження коронавірусною інфекцією, заявили вчені з Університетського коледжу Лондона та Королівського національного комітету. Про це писала газета Express 18 жовтня.

Деякі пацієнти з COVID-19 до виявлення інфекції та інших симптомів повідомляли про дзвін або шум у вухах без будь-якого зовнішнього стимулу. А у невеликої кількості хворих навіть зафіксовано повну втрату слуху надалі.

У зв’язку з цим вчені закликали лікарів звертати увагу на будь-які зміни слуху пацієнтів та вживати превентивних заходів для їх лікування при постановці діагнозу COVID-19.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікарі попередили про нові перші симптоми Covid-19