facebook

Лікар пояснив, у чому підступність штаму “Дельта”

Лікар пояснив, у чому підступність штаму “Дельта”

Штам коронавірусу “Дельта”, який зараз циркулює в Україні, має небезпечну особливість: після поліпшення стану пацієнтів, він може різко погіршитися, аж до потрапляння в реанімацію.

Про це розповів лікар-анестезіолог, завідувач відділення Чернівецької міської лікарні №1 Роман Курулюк, пише “Укрінформ”.

Він зазначив, що зараз ситуація з пацієнтами набагато важча, ніж це було за попередньої хвилі хвороби.

“Особливістю також є те, що деякі пацієнти, навіть йдучи на покращення у нас, потім знову потрапляють у тяжкому стані. Наприклад, у нас зараз є пацієнт, який вже вчора мав іти на виписку, але потім у нього різко погіршився стан та його взагалі забрали в реанімацію. Ось це підступність штаму “Дельта”, який носить хвилеподібний характер“, – пояснив лікар.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Курулюк додав, що під час поточної хвилі Covid-19 потреба пацієнтів у кисні значно зросла. У піковому навантаженні падає тиск у мережі кисневої станції, встановленої цього літа у лікарні.

Хворі потрапляють вже у вкрай тяжкому стані. У нашу лікарню везуть найважчих хворих у місті. Відсотків 80 пацієнтів, які надходять, мають сатурацію нижче 70. Тобто, які вже до цього перебували вдома тиждень-півтора, хтось і два тижні“, – уточнив анестезіолог.

За його словами, до лікарні найчастіше потрапляють невакциновані люди старшого віку. Зараз у всій лікарні близько 2-3% пацієнтів мають хоч одну дозу вакцини. У реанімації, що заповнена на 100%, немає жодного вакцинованого пацієнта.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Лікар пояснив, у чому підступність штаму “Дельта”