facebook

Медики розповіли, як уникнути зараження COVID-19 після контакту з хворим

Медики розповіли, як уникнути зараження COVID-19 після контакту з хворим

Вчені підтвердили дієвість коктейлю з антитіл.

Прийом комбінації антитіл REGEN-COV (казирівімаб та імдевімаб), який також називають «коктейль з антитіл», може помітно знизити ризик заразитися коронавірусом після контакту з носієм.

Це під час дослідження це з’ясувала група міжнародних науковців. Наукову роботу з описом результатів опубліковано в The New England Journal of Medicine.

Розроблений американцями та швейцарцями препарат REGEN-COV, який вводиться внутрішньовенно, протестували на людях віком від 12 років. Всі вони були включені в дослідження протягом 96 годин після контактування з домочадцями, яким було встановлено діагноз СOVID-19.

Так людям давали 1200 мг REGEN-COV або відповідного плацебо. У результаті симптоматичний COVID-19 розвинувся у 11 із 753 учасників у групі REGEN-COV (1,5%) та у 59 із 752 учасників у групі плацебо (7,8%). Зниження відносного ризику зараження після контакту з хворим становило 81,4%.

У двох учасників із першої групи та 27 із другої симптоми коронавірусу проявилися на 2-4 тижнях (відносне зниження ризику 92,6%).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами дослідників, REGEN-COV також запобігав симптоматичним та безсимптомним інфекціям в цілому (зниження ризику 66,4%). Серед інфікованих учасників із симптомами середній час їх зникнення було на два тижні коротше з REGEN-COV, ніж із плацебо (1,2 тижні та 3,2 тижня відповідно. Тоді як тривалість високого вірусного навантаження було коротшою (0,4 та 1,3) тижня) Побічних ефектів після уколів REGEN-COV в учасників не було помічено.

Тому вчені дійшли висновку, що такий «коктейль антитіл» запобіг симптоматичному та безсимптомному коронавірусу у раніше неінфікованих людей після контактів із зараженими. А серед учасників, які заразилися, REGEN-COV скоротив тривалість симптоматичного захворювання та високого вірусного навантаження.

Довідка: казирівімаб та імдевімаб – експериментальні внутрішньовенні моноклональні антитіла людського імуноглобуліну G-1, що нейтралізують, з активністю проти SARS-CoV-2. Фактично, для створення препарату відбирається кров перехворіли на коронавірус. Два антитіла зв’язуються з епітопами, що не перекриваються, рецептор-зв’язуючого домену спайкового білка і блокують проникнення вірусу в клітини організму.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Медики розповіли, як уникнути зараження COVID-19 після контакту з хворим