facebook

Мобілізація людей з інвалідністю: українцям розповіли, що потрібно зробити

Українцям з інвалідністю можуть вручати повістки


Цій категорії громадян необхідно з’явитися до ТЦК та надати відповідні документи, що підтверджують інвалідність. У такому разі дану людину не можуть піддати примусовій мобілізації. Про це повідомила адвокат ГО “Юридична сотня” Марія Звягінцева, повідомляє NV.

За її словами, у період воєнного стану в рамках загальної мобілізації представники ТЦК мають право перевіряти реєстраційні дані та спрямовувати всіх військовозобов’язаних на медичну комісію. Це поширюється навіть на тих, хто має право на відстрочення чи звільнення від служби.

“ТЦК має право перевіряти облікові дані та спрямовувати на ВЛК, зокрема тих, хто має відстрочку або бронювання”, – сказала юрист.

Таким чином, співробітники ТЦК мають повноваження видавати повістки будь-якому чоловікові, який видається їм придатним для військової служби. Такі чоловіки одержують повістку на уточнення даних.

Важливо зазначити, що цей тип порядку денного не підлягає оскарженню в суді, тому необхідно з’явитися до ТЦК у зазначений час та надати документи, що підтверджують відстрочку, бронювання чи наявність інвалідності (у такому разі примусова мобілізація заборонена).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

ТЦК мають право перевіряти реєстраційні дані та направляти осіб на військово-лікарську комісію. Це стосується і чоловіків, яким надано відстрочення або бронювання.

“Якщо вони отримали повістку, повинні прийти до ТЦК з документами, що підтверджують інвалідність, і звірити військово-облікові дані. Призвати таких людей на службу можуть лише за їх згодою та за місцем проживання”, – наголосила вона.

Також юрист що люди з відстрочкою чи інвалідністю не зобов’язані підписувати повістку на військово-лікувальну комісію (ВЛК) та проходити медичну комісію. Після уточнення даних про наявність відстрочки або статусу інвалідності, примусову мобілізацію таких осіб заборонено.

Юрист доповнив, що початок проходження ВЛК може свідчити про добровільне бажання людини бути мобілізованою. У цьому випадку після визнання людини придатною для військової служби та отримання мобілізаційного розпорядження відстрочка перестає діяти.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мобілізація людей з інвалідністю: українцям розповіли, що потрібно зробити