facebook

“Вона могла жити”: у Польщі після загибелі вагітної поновилися масові протести (фото)

Поляки вшанувати пам’ять померлої 30-річної вагітної Ізабели, яка померла у лікарні.

У багатьох містах Польщі 6 листопада відбулися тисячні акції після інциденту із загибеллю вагітної жінки, якій, на думку її близьких, лікарі вчасно не зробили аборту.

Про це повідомляє DW.

Масштабні протести відбулися у 70 польських містах, зокрема і у Варшаві. Акція відбулась під гаслом “Жодної більше”.

За інформацією “Укрінформу”, найбільша акція була у польській столиці. Там учасники пройшли маршем від Конституційного трибуналу до міністерства охорони здоров’я Польщі. Протестувальники під час акції несли плакати із такими написами: “У вас (влада) кров на руках”, “Вона могла жити”, “Права жінок – права людини”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час маршу оголошувалась хвилина мовчання. Акцію підтримали багато політиків, зокрема колишній голова Європейської ради, експрем’єр Польщі та лідер найбільшої польської опозиційної “Громадянської коаліції” (об’єднання партій) Дональд Туск.

Одна з учасниць протестів сказала в інтерв’ю телеканалу TVN24, що “закон про аборти у Польщі вбиває польських жінок”.

“Я сподіваюся, що ця ситуація якимось чином допоможе, щоб жінки Польщі не мали б помирати”, – сказала вона.

Вагітна жінка померла у вересні, але про її смерть стало широко відомо лише минулого тижня. Медики у лікарні нібито відтягували переривання вагітності, попри те, що плід мав дефекти. У результаті септичного шоку жінка померла.

Видання пише, що породілля стала першою жертвою майже повної заборони абортів у Польщі. У померлої залишилися 9-річна дитина та чоловік.

Після смерті Ізабелли в лікарні у Пскові усунули двох лікарів, а прокуратура міста розпочала розслідування. Польська влада відкидає звинувачення у смерті жінки через законодавчі обмеження щодо абортів.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Вона могла жити”: у Польщі після загибелі вагітної поновилися масові протести (фото)