facebook

“Штам “Дельта” приніс нову загрозу”: смертоносність вірусу вражає навіть лікарів (ВІДЕО)

Нова хвиля пандемії, до якої готувався весь світ, виявилася більш потужною, ніж всі сподівалися. Новий смертоносний штам “Дельта”, який призводив до масових смертей в Індії, тепер кинув виклик усьому світові. Лікарі вражені смертоносністю вірусу. Якщо пацієнт звернувся в лікарню надто пізно з певних причин, його порятунок обертається справжнім випробуванням для лікарів.

Про труднощі лікування і нові виклики через штам “Дельта” розповіла завідувачка кардіологічного та COVID-відділення 8 лікарні м.Львів Валентина Коваль.
За словами жінки, найбільш складно лікувати хворих із штамом “Дельта” через його непередбачуваність. У пацієнта може не бути виражених симптомів пневмонії, натомість сатурація потім різко падає і людина потребує негайної госпіталізації.

З появою нового штаму зросла кількість тромбозів, практично втричі. Через це у пацієнтів з’являється ризик інсультів та легеневої тромбоемболії. Лікарі фіксують тромбози магістральних, дрібних артерій та безартеріальних судин. Іноді, тромбози призводять до необхідності ампутувати кінцівку. Так, 25 жовтня у цьому медичному закладі довелося проводити подібне хірургічне втручання.

Найбільше ризикують отримати важкі ускладнення та навіть втратити життя ті люди, які вже мають серцево-судинні захворювання, хвороби дихальної системи, мали інфаркти або операції з аортокоронарного шунтування.

Також існує ризик важкого перебігу хвороби в тих, хто переносить тяжку гіпертензію, цукровий діабет у стадії декомпенсації, цереброваскулярну хворобу. Обережним потрібно бути і людям, які мають аутоімунні, алергічні та онкологічні захворювання. Група ризику – люди середнього віку. Зараз спостерігаються випадки смерті пацієнтів до 50 років, тоді як раніше було – після 65-ти.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Штам “Дельта” приніс нову загрозу”: смертоносність вірусу вражає навіть лікарів (ВІДЕО)