facebook

МОЗ роз’яснило, де не мають права вимагати пред’являти ковід-сертифікати

МОЗ роз’яснило, де не мають права вимагати пред’являти ковід-сертифікати

У червоній зоні карантину для відвідування кафе, ресторанів, кінотеатрів та фітнес-центрів необхідно пред’явити сертифікат про вакцинацію. Проте, є заклади, у яких не мають права вимагати COVID-документи.

Їх перерахувало МОЗ на своїй сторінці у Facebook.

Так, навіть у червоній зоні епідеміологічної небезпеки, невакциновані українці можуть вільно відвідувати банки, АЗС, ветеринарні магазини, аптеки та продовольчі магазини. Власники цих закладів не можуть просити відвідувачів показати довідку про вакцинацію.

При цьому в МОЗ нагадують, що в червоній зоні можуть працювати лише громадські установи, в яких вакциновано 100% персоналу та відвідувачів. Вони COVID-документи перевіряють. Якщо відвідувач відмовляється надати сертифікат або ПЛР-тест, то йому можуть відмовити в обслуговуванні відповідно до Постанови Кабміну №1236.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У МОЗ також відповіли на претензії антивакцинаторів, які стверджують, що демонстрація COVID-сертифікату – це розголошення медичної таємниці.

Згідно зі статтею 39-1 Закону України “Основи законодавства України про охорону здоров’я”, пацієнти мають право тримати в таємниці відомості про стан свого здоров’я, факт звернення до медиків, діагноз. У документах щодо вакцинації такої інформації немає.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

МОЗ роз’яснило, де не мають права вимагати пред’являти ковід-сертифікати