facebook

Вітамін, який доказав ефективність у боротьбі із COVID-19, назвали вчені

Вітамін, який доказав ефективність у боротьбі із COVID-19, назвали вчені


Він може допомагати запобігати тяжкому перебігу хвороби та прискорювати процеси одужання.

Огляд низки клінічних випробувань свідчить, що вітамін С, введений внутрішньовенно, може підвищити рівень кисню у крові. Це придушить запальний процес та скоротить термін госпіталізації при коронавірусі. Про це повідомляє The Telegraph.

За спостереженнями авторів одного з 12 досліджень, вітамін С підвищує темпи одужання від коронавірусу на 70% порівняно з плацебо.

«Щоденне введення тяжкохворим пацієнтам від 6 до 24 г внутрішньовенно дало позитивний результат: зросло виживання, зменшилися терміни перебування в стаціонарі, покращилася оксигенація та знизилися маркери запалення», – повідомила співавтор дослідження Анітра Карр з Університету Отаго в Новій Зеландії.

Вчені дійшли висновку, що у 80% хворих на COVID-19 низький рівень вітаміну С у крові, тому внутрішньовенне введення могло б усунути цей дефіцит.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Доктор Марсела Віскайчіпі наголосила на важливості перевірки рівня вітаміну С у пацієнтів.

«Завжди потрібно стежити за таким суттєвим моментом, як заповнення рівня електролітів, мікроелементів та вітамінів, включаючи вітаміни С та D. Це має стати стандартом клінічної практики», – вважає вона.

Також в огляді було висловлено припущення, що вітамін С може допомогти запобігти розвитку важкої форми COVID-19.

При внутрішньовенному введенні вітаміну підвищується рівень кисню, що пригнічує запальний процес. Науковці запропонували застосовувати цей метод повсюдно.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Вітамін, який доказав ефективність у боротьбі із COVID-19, назвали вчені