facebook

25 дітей із вадами серця прооперують хірурги зі США у Львові (ВІДЕО)

25 дітей із вадами серця прооперують хірурги зі США у Львові (ВІДЕО)

25 дітей із вадами серця з усієї України прооперують у Львові хірурги з благодійної організації Novick Cardiac Allience, які прилетіли зі Сполучених Штатів, інформує “Дом”.

Операції проводитимуть у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги. Ця медустанова — єдиний центр на заході України, який надає кардіохірургічну допомогу дітям від народження.

Фахівці вже провели спеціальну діагностику та інтервенційні, тобто без розрізів на шкірі, операційні втручання пацієнтам. Очолює групу медиків Вільям Новік, американський дитячий кардіохірург, медичний директор Міжнародного фонду “Серце дитини”. З такою місією він побував у 35 країнах світу та прооперував понад 12 тис. дітей.

“Я вірю, що розвиток такої допомоги саме тут, на Західній Україні, яка буде орієнтована і на дітей, і на їхніх батьків значно полегшить їм життя, і я бачу, що лікарі цієї установи дуже віддані ідеї”, — наголосив Новік.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Дитяча кардіохірургія складніша за дорослу — кажуть медики. Діти часто мають кілька патологій одразу. І важливо, щоб лікування проводили спеціалісти однієї медустанови. Два тижні українські хірурги навчатимуться у американських колег.

“Ми допомагаємо дітям з усієї України від трьох місяців життя до повноліття з різними діагнозами, зокрема, із найскладнішими і навіть таким дітям, яким відмовили в інших клініках України чи за кордоном. Це надзвичайно приємно для всіх нас і це неймовірний досвід, адже кожні 15 хвилин із цією командою ми допомагаємо новій дитині”, — розповів дитячий кардіохірург Львівської клінічної лікарні Віталій Петров.

Загалом на Львівщині операцій на серці чекають близько тисячі дітей. Щороку 100 дітей народжується із вадами серця.

“Ми взяли ще нових дитячих кардіохірургів на роботу і плануємо розвивати цю галузь на Західній Україні, провели за попередній рік 50 дитячих важких кардіооперацій”, — зазначив Вільям Новік.

За два тижні американські хірурги планують провести 25 операцій. Усі вони будуть безкоштовними, а загалом така програма у Львові діятиме щонайменше два роки. Наступний візит американських хірургів заплановано на весну 2022 року.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

25 дітей із вадами серця прооперують хірурги зі США у Львові (ВІДЕО)