facebook

Скандал із візитом першої леді до Львова: в УДО та поліції розповіли, чи були снайпери на дахах

Скандал із візитом першої леді до Львова: в УДО та поліції розповіли, чи були снайпери на дахах

У п’ятницю, 12 листопада, перша леді України Олена Зеленська прибула до Львова на регіональний форум “Реформа системи шкільного харчування”. У місті спалахнув скандал через нібито особливу охорону дружини президента, яка передбачала снайперів на дахах, готових стріляти.

Так, місцевий журналіст Василь Терещук повідомив у своєму Facebook, що після приїзду Зеленської до їхньої редакції зайшли представники львівської поліції та попросили не виглядати у вікна.

“На дахах сидять снайпери і вони стрілятимуть, якщо ми проігноруємо попередження”, – написав Терещук.

Він обурився, що такого не було навіть за президентства Віктора Януковича і побажав першій леді якнайшвидше виїхати зі Львова.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У ситуації розбиралося видання “Телеграф”. У відділі комунікації місцевої поліції історію назвали “маразмом” та “абсурдом”, нібито такого бути не могло. Проте порадили журналістам звернутися ще до Управління державної охорони України (УДО), що опікується охороною дружини президента.

У пресслужбі УДО України також відкинули свою причетність до таких звинувачень. В Управлінні зазначили, що самі розбираються у цьому інциденті.

“Наші співробітники такого не робили – 100%! Те, що там поліція ходила і всіх попереджала, що проводитиметься певний захід, – так це і було”, – підтвердили в УДО.

Однак в охороні припустили, що сталося непорозуміння і хтось когось неправильно зрозумів, оскільки охорона дружини президента здійснюється згідно із законом, але якихось посилених заходів безпеки там не проводилося.

“Все, як завжди, нічого екстраординарного. Снайперів на дахах, звичайно, немає”, – запевнили в УДО.

В Управлінні також додали, що стрільців можуть залучати під час масштабних заходів, як, наприклад, День незалежності, проте навіть у таких випадках вони не стріляють на ураження.

Нагадаємо, раніше Олена Зеленська виступила у Дніпрі на третьому регіональному форумі “Реформа системи шкільного харчування”. Вона розповіла, що дітям не подобається їжа у школі, є такі, кого вона навіть лякає. І це лише підтверджує важливість реформування шкільного харчування. А от батьки та директори шкіл у цьому поділяються на дві категорії. Також Зеленська зачитала кілька відгуків дітей про їдальню у їхніх школах.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Скандал із візитом першої леді до Львова: в УДО та поліції розповіли, чи були снайпери на дахах