facebook

З’явилися нетипові симптоми: самі нові факти про «Дельту»-штам

З’явилися нетипові симптоми: самі нові факти про «Дельту»-штам


Сильна нудота, різке схуднення і не тільки підвищена, а й знижена температура тепер може свідчити про інфікування. Різноманітність симптомів ставить у глухий кут і пацієнтів, і медиків.

Український лікар Тарас Жиравецький розповів, що перебіг коронавірусу став непередбачуваним. Зокрема, з’явилися такі незвичайні симптоми захворювання, як сильна нудота, різке схуднення і не лише підвищена, а й знижена температура.
За словами лікаря, у деяких людей коронавірус може виявлятися втратою апетиту і нудотою, що спричиняє різке схуднення, повідомляє ТСН. Ще одним симптомом мутованого “Дельта”-штаму медик назвав “незрозумілі стрибки температури”.
У частини пацієнтів висока температура тримається три дні, а потім вона падає до нормальних чи навіть низьких значень – 36 чи 35,8 градуса. Далі температура може піднятися до 37-37,1 градусів або знову досягти 38 градусів. Це трапляється після тижня з початку захворювання.

Жиравецький порекомендував тим, хто лікується вдома, спостерігати за температурою тіла та сатурацією (рівнем кисню в крові), відстежувати чи не з’явилася задишка, звертати увагу на загальний стан організму. Якщо людина не може підвестися і дійти до кухні чи туалету, це вже ознака того, що щось відбувається не так, підсумував лікар.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

З’явилися нетипові симптоми: самі нові факти про «Дельту»-штам