facebook

“Побачили це в дитини – негайно до лікаря”: штам “Дельта” провокує страшний синдром

“Побачили це в дитини – негайно до лікаря”: штам “Дельта” провокує страшний синдром

Раніше від початку пандемії коронавірусу діти вважалися найбільш невразливою до нього категорією. З появою штаму “Дельта”, на жаль, це змінилося.

Дедалі частіше коронавірус почав серйозно вражати дітей, викликаючи у них небезпечні ускладнення. Найпоширенішими є дихальна недостатність і тромбоз, проте це ще не все. Почастішали випадки госпіталізації та переведення на кисень навіть маленьких пацієнтів. Але, лікарі почали помічати ще одне ускладнення, яке все частіше виникає у дітей при захворюванні на коронавірус, цей синдром дійсно несе загрозу не лише для здоров’я, але і для життя дитини Таку пораду в ефірі телеканалу OBOZREVATEL озвучив лікар-інфекціоніст Віктор Петров.
“На жаль, діти почали хворіти важче. Вже на 3-5 день у дітей розвивається дихальна недостатність. При тяжкому перебігу вони гинуть. Раніше ми цього не бачили”, – зазначив лікар. За його словами, не менше потрібно боятися появи висипу на шкірі дитини. “Якщо у вашої дитини на тлі коронавірусу з’явився висип, то треба обов’язково зв’язатися з лікарем і показати, тому що це може бути синдром Кавасакі – грізне ускладнення коронавірусу, від якого можна загинути”, – підкреслив Петров.
Як наголосив інфекціоніст, найгірше у Дельта-штамі те, що він сильно вражає навіть молодий і сильний організм, останнім часом – навіть дитячий, і навіть якщо супутніх патологій у дитини немає.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Побачили це в дитини – негайно до лікаря”: штам “Дельта” провокує страшний синдром