facebook

“Штам “Дельта плюс” навмисне цілить у ніжні і здорові тіла, симптоми не поступаються “тортурам””: інфекціоністка про вірус

Штам “Дельта плюс”, на думку медиків, може нести ще більшу загрозу, ніж його попередник. Адже є значно заразнішим та викликає важкі симптоми та ускладнення, що часом не поступаються тортурам. Наразі ведуться дослідження, що мають на меті чітко визначити масштаб загрози.

Як інформує “УНН”, доктор медичних наук, фахівець з інфекційних захворювань Крістін Енглунд розповіла про штам AY.4.2, також відомий як “Дельта плюс”.

За її словами, мутації вірусів досить поширені. Деякі мутації не можуть вижити, а інші пришвидшують передачу вірусу.

“Дельта-плюс” або AY.4.2 виникає через мутацію Дельта-варіанту коронавірусу SARS-CoV-2. Захиститися від нього допоможе вакцинація та індивідуальні засоби захисту.

“Головний захист від мутації “Дельта плюс” – вакцинація та засоби індивідуального захисту: миття рук, фізичне дистанціювання, маска та інші”, – вважає Крістін Енглунд.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За її словами, початковий Дельта-варіант загалом передається набагато легше, ніж перший вірус COVID-19. Він набагато сильніше вдарив по молодшому населенню (людям віком від 30 до 60 років).

“Діти та підлітки інфікуються: багато цих інфекцій призводять до госпіталізації і навіть смерті”, – підкреслила вчений.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Штам “Дельта плюс” навмисне цілить у ніжні і здорові тіла, симптоми не поступаються “тортурам””: інфекціоністка про вірус