facebook

Європу охопив новий спалах COVID-19: вакцинація дала ефект, але без карантину не обійтися

Європу охопив новий спалах COVID-19: вакцинація дала ефект, але без карантину не обійтися

У всьому світі знову зростає захворюваність на коронавірус. У деяких країнах Європи – Україні, Німеччині, Великій Британії та Австрії – зареєстровано рекордні за весь час пандемії показники виявлення нових випадків COVID-19. Але між цими державами є суттєва відмінність – відсоток щеплених громадян.

Логічно запитати: хіба вакцинація не знижує рівень захворюваності? Як показує практика, не завжди. Навіть країни з високим рівнем імунізації зараз змушені запроваджувати додаткові обмеження.

Навіщо в Європі посилюють карантин і які переваги дає вакцинація, докладніше читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Ефективність вакцинації: який результат

З початку осені у світі стрімкими темпами почала зростати захворюваність на COVID-19. При цьому на Європу припадає близько половини всіх виявлених випадків зараження у світі. Найбільше постраждали країни, де вакцинація від коронавірусу йде дуже повільними темпами. Зокрема, це Україна, Білорусь, Латвія, Литва, Болгарія та Румунія.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

У жовтні тенденція до зростання виникла і в державах Західної Європи – Німеччині, Австрії, Словаччині, Словенії, Чехії, Польщі, Нідерландах, Данії та Норвегії. Але всі ці країни можна поділити на три групи:

  1. Найвищий відсоток вакцинації: Німеччина (69%), Нідерланди (73%), Франція (70%), Італія (72%), Іспанія (80%).
  2. Середній відсоток вакцинації: Чехія (55%), Словаччина (42%), Словенія (54%), Хорватія (45%), Польща (53%).
  3. Низький відсоток вакцинації: Румунія (35%), Болгарія (23%), Україна (21%), Росія (35%).

У всіх згаданих країнах зростає кількість заражень. Але між цими трьома групами є дуже важлива відмінність: що більше вакцинованих, то менша смертність від COVID-19.

Так, у першій та другій групах кількість смертельних випадків суттєво знизилася порівняно з осінньо-зимовим періодом минулого року. Це наочно показує графік.

А у третій групі – з низьким рівнем вакцинації – смертність дуже висока. У деяких країнах вона вже перевищила показники минулої весни, коли ще не розпочалася кампанія з щеплення. Говорячи простими словами, високий рівень імунізації населення не може запобігти поширенню вірусу, але дозволяє пережити чергову хвилю без великої кількості госпіталізацій та смертей.

Водночас показовими є графіки країн, в яких уже щеплено понад 80% населення. У них кількість нових випадків зараження та смертей практично не зростає.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Європу охопив новий спалах COVID-19: вакцинація дала ефект, але без карантину не обійтися