facebook

Мутований штам “Дельти” знайшли у восьми регіонах України

Мутований штам “Дельти” знайшли у восьми регіонах України

Новий варіант на 15 % більш заразний

Новий мутований штам коронавірусу  вже є у восьми регіонах нашої країни.

Якщо порівнювати його з вихідним, то нове захворювання підступніше, бо швидко передається від одного хворого до іншого. На 10-15 відсотків. Про це  інформує РБК- Україна, оприлюднюючи інформацію головного санітарного лікаря Одеського регіону Віталія Гончарова.
Як він зазначив, в Одеському регіоні з’явився підступний гість —  новий мутований штам коронавірусного захворювання. Він навів сумну статистику втрат від цієї небезпечної хвороби. Лише за другий місяць осені через швидке розповсюдження цього штаму  захворіли, більше ніж 40 тисяч осіб. Пішли з життя 780 пацієнтів.

Фахівець  наголосив, що небезпечну “Дельту”  його колеги знайшли ще в семи вітчизняних регіонах: Львівському, Тернопільському, Ровенському,  Івано-Франківському, Волинському, Закарпатському та Херсонському.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Віталій Гончаров резюмує, що про новий мутований варіант, його властивості лікарям мало що відомо. Дослідники Інститут генетики Лондонського університету лише довели, що він на 10-15 відсотків більш заразний, ніж  звичайний вихідний варіант коронавірусу.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Мутований штам “Дельти” знайшли у восьми регіонах України