facebook

Все йде божевільними темпами: лікар вказала на головну особливість нової хвилі COVID-19

Все йде божевільними темпами: лікар вказала на головну особливість нової хвилі COVID-19

Лікарі відокремлюють деякі особливості нової хвилі епідемії коронавірусу. А точніше те, що кожна така хвиля є унікальною. Через це передбачити, як поведе себе інфекція “цього разу”, практично неможливо. Вірус постійно та стрімко мутує, породжуючи нові штами з новими особливостями. Цього разу багато інфікованих на коронавірус пацієнтів потребують кисневої підтримки. Раніше це було потрібно меншій кількості людей, які потрапили в стаціонар через коронавірус.

Про це в інтерв’ю виданню OBOZREVATEL розповіла головлікар Київської 4-ї міської клінічної лікарні Тетяна Мостепан.

За її словами, медики не можуть встигнути за стрімкою еволюцією коронавірусу. Під час кожної з хвиль вони діють за стандартним протоколом, розробленим ще під час початку пандемії. Препаратів, які були б націлені саме на боротьбу з COVID-19, лікарі ще не мають. Такі ліки або тільки починають виходити на ринок, або тільки розробляються. Через це єдиною та найефективнішою альтернативою можна розглядати лише загальну вакцинацію.

Необхідна масова вакцинація для вироблення колективного імунітету. Іншого шляху немає“, – сказала вона.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами Мостепан, ще навіть під час першої хвилі інфекції багато пацієнтів потребували кисневої терапії. Вже під час другої хвилі їхня кількість значно збільшилася. Від додаткової подачі кисню залежали майже всі люди, які потрапили до стаціонару.

Але тоді госпіталізували пацієнта, якщо він наполягав на цьому. Якщо ж зараз дивитися за протоколами, все жорстко – сатурація понад 92, то людина не повинна госпіталізуватися. Це середній ступінь тяжкості, який лікується вдома“, – уточнила вона.

Мостепан підкреслює, що ця хвиля коронавірусу відрізняється тим, що вона “дуже страшна”. Єдиний вихід – тотальна вакцинація.

Ми бачимо, що просто масово йде дихальна недостатність і вона розвивається в організмі набагато швидше. Якщо раніше на це йшло 10-11 днів, зараз це відбувається на 7-8 день захворювання“, – наголосила вона.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

Все йде божевільними темпами: лікар вказала на головну особливість нової хвилі COVID-19