facebook

“Сказали: йди в туалет. Дитина туди й випала” – мати благає про допомогу на лікування сина

“Сказали: йди в туалет. Дитина туди й випала” – мати благає про допомогу на лікування сина

16-річний Михайло Науменко з міста Козилець на Чернігівщині має ДЦП. Потребує реабілітації не менш як тричі на рік. Вартість курсу – 50 тис.грн.

“Михайло – довгоочікувана дитина. До нього було три вагітності, але на третьому місяці кожна переривалася. Сама собою. На сьомому місяці вагітності Михайлом – помирає мій батько. Через стрес завмер плід. Мені стимулювали пологи. Коли я захотіла в туалет, судно не дали. Сказали: йди в туалет. Дитина туди й випала, – розповіла Gazeta.ua мати Вікторія Науменко. – Тепер такі наслідки. Дитину відвезли в Охматдит. Там виходжували, бо важив трохи понад кілограм. А в дев’ять місяців Михайлу діагностували ДЦП. Ми не опустили руки й постійно ним займалися. Син почав потроху робити кроки. Але у вісім років, під час операції з апендицитом, були проблеми з нирками. Знову треба було починати все з нуля: масаж, щодня ЛФК і бігова доріжка”.

За всі роки Михайло був на реабілітації понад 40 разів. Найкращі результати – після клініки Козявкіна в Трускавці.

“Син сидить, стоїть із підтримкою, ходить із ходулями. Навчається індивідуально за звичайною шкільною програмою. Самостійно освоює комп’ютер, бо в селі немає вчителя інформатики. Має чудову пам’ять на цифри. Малює, вишиває, випалює по дереву. Мріє ходити й стати військовим або рятувальником. Уже два роки на реабілітацію ми не їздимо. На курс потрібно не менш як 50 тисячі гривень. У нас таких грошей немає. Ми із чоловіком теж хворіємо. В мене 12 років ревматоїдний поліартрит. У чоловіка вже понад 13 років гепатит С. Звертаємося до небайдужих людей. Будь ласка, допоможіть на реабілітацію сина. Без вас ми не поставимо дитину на ноги”, – говорить Вікторія Науменко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Реквізити для допомоги:
картка Приватбанку: 5168 7520 2028 0213 (Науменко Михайло Олександрович).

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Сказали: йди в туалет. Дитина туди й випала” – мати благає про допомогу на лікування сина