facebook

“Осіння мобілізація посилюється радикальними заходами, ухилянти не матимуть спокою цілодобово”: ТЦК, бронювання

Представники влади все зробили для того, аби чоловіки не могли уникнути обов’язку захищати батьківщину.

Як інформують “Економічні новини”, про це повідомила адвокатка Марія Поліщук.

А саме: перевели ТЦК в на цілодобовий режим роботи, збільшили штрафи за порушення правил військового обліку до 25, 5 тисяч гривень, зобов’язали всіх оновити дані протягом 60 днів, зробили розсилку повісток поштою тощо, повідомляє Стіна.

Таким чином, цілодобовий режим роботи ТЦК та посиленні санкції за ухилення від мобілізації змусили багатьох чоловіків прийти у військкомати.

За словами юристки, що перехід на цілодобовий режим роботи ТЦК був затверджений урядовою постановою № 147 від 9.02.2024 року. Тоді до цього документу додали три пункти, в яких було вказано, що потрібно робити представникам військкоматів при цілодобовій службі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Перший пункт, виявлення порушників правил військового обліку та накладень адміністративних стягнень”, – розповіла юристка.

Другим пунктом передбачено цілодобове направлення на медичне обстеження. Слід зазначити, що в місті Київ було запроваджено цілодобове проходження ВЛК.

“І третій пункт стосується наведення персонального якісного обліку військовозобов’язаних призовників та обліку транспортних засобів, які підлягають передачі Збройним силам. Ці три пункти додано до функцій ТЦК і СП”, – підсумувала адвокатка.

Comments

comments

Жми «Нравится» и получай только лучшие посты в Facebook ↓

“Осіння мобілізація посилюється радикальними заходами, ухилянти не матимуть спокою цілодобово”: ТЦК, бронювання